داووس۲۰۲۰

مجمع جهانی اقتصاد موضوع اصلی و جزئیات اجلاس سالیانه داووس سال ۲۰۲۰ که قرار است از تاریخ ۲۱ تا ۲۴ ژانویه در شهر داووس سوئیس برگزار گردد، اعلام کرد. موضوع اصلی پنجاهمین اجلاس مجمع، ذینفعانِ یک دنیای منسجم و پایدار[۱] تعیین شده است.
این اجلاس بالغ بر ۳۰۰۰ شرکت‌کننده از سرتاسر دنیا را گرد هم می‌آورد، و هدف آن تشریح معنای واقعی سرمایه‌داری ذینفعان[۲]، کمک‌ به دولت‌ها و مؤسسات بین‌المللی در مسیر پیشرفت به سمت توافقنامه پاریس و اهداف توسعه پایدار، و تسهیل گفتگوها پیرامون فناوری و حاکمیت تجاری است.
پروفسور کلاوس شواب، بنیان‌گذار و رئیس هیئت‌مدیره مجمع جهانی اقتصاد می‌گوید:
“مردم در حال شورش نسبت به نخبگان اقتصادی هستند و معتقدند که به آن‌ها خیانت شده؛ و تلاش‌های ما برای محدودکردن روند گرم شدن کره زمین به ۱.۵ درجه سلسیوس، به طرز خطرناکی کاهش یافته است. با دنیایی که در چنین مقطع بحرانی قرار گرفته، ما باید “بیانیه داووس ۲۰۲۰” را به منظور تعریف مجدد اهداف و کارت‌های امتیازی برای شرکت‌ها و دولت‌ها ارائه دهیم. این همان دلیلی است که ۵۰ سال پیش منجر به تاسیس مجمع جهانی اقتصاد شد، و البته دلیلی است که ما را بر آن می‌دارد تا ۵۰ سال آینده نیز فعالیت کنیم.”
برنامه سالیانه مجمع جهانی اقتصاد بر شش حوزه اصلی تمرکز دارد:
محیط زیست: چگونه کسب‌وکارها در واکنش نسبت به خطرات تغییرات آب و هوا تجهیز شوند و مطمئن شوند که با محافظت از محیط زیست می‌توانند به بستر جنگل و اقیانوس دست پیدا کنند.
اقتصاد: چگونه بار بدهی‌های بلند مدت حذف شود و اقتصاد با سرعت و پویایی بالا در جریان باشد.
فناوری: چگونه یک توافق جامع برای گسترش فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم و اجتناب از جنگ فناوری ایجاد گردد.
جامعه: چگونه برای ایجاد و توسعه مهارت‌های جدید، برای میلیاردها انسان برنامه‌ریزی شود.
ژئوپلیتیک:  چگونه داووس می‌تواند پلی برای حل تضادها در نقطه کنونی جهان باشد.
صنعت: چگونه به کسب‌و‌کارها برای ایجاد مدل‌های شناسایی و اجرای پروژه‌ها در انقلاب صنعتی چهارم کمک شود.

[۱] Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World

[۲] stakeholder capitalism