اینترنت اشیا

یکی از مفاهیم کلیدی در صنعت ۴.۰ ، کارخانه ی هوشمند است که به آن کارخانه دیجیتال نیز گفته می­ شود. کارخانه­ ی هوشمند مصداقی است که وضعیت آینده یک سیستم تولید کاملاً متصل را توصیف می ­کند، که عمدتا بدون استفاده از نیروی انسانی عمل می­کند. کارخانه­ ی هوشمند به تولید، انتقال، دریافت و پردازش داده­ های ضروری می ­پردازد و از آن­ها در جهت تولید انواع کالاها استفاده می ­نماید.
ظهور فناوری جدید دیجیتال صنعتی، معروف به صنعت ۴.۰، تحولی است که امکان جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مبادله شده میان ماشین‌ها را فراهم می‌آورد، و فرآیندهای کارآمدتر، انعطاف‌پذیرتر و سریع­تر را برای تولید کالاهای با کیفیت بالاتر همزمان با کاهش هزینه امکان پذیر می‌سازد. این انقلاب در تولید باعث افزایش بهره‌وری، تحول اقتصادی، ارتقا رشد صنعتی، تغییر مشخصات نیروی کار و در نهایت تغییر شکل رقابت سازمان‌ها و حوزه­های رقابتی خواهد شد.

 

 

اینترنت اشیاء صنعتی می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا  از بحران فعلی گذر کرده و به هنگام اجرایی شدن مجدد عملیات، قوی‌تر ظاهر شوند.شرکت‌های صنعتی انتظار داشتند که در سال ۲۰۲۰ فشار اقتصادی قابل ملاحظه‌ای به‌واسطه‌ی مناقشات تجاری فعلی، پیامدهای مبتنی بر خروج بریتانیا از اتحادیه‌ی اروپا، چالش‌های صنعت خودرو و کاهش تقاضا در چین ایجاد شود.

 

اینترنت اشیا (IoT)  به موج جدیدی از نوآوری که در عرصه‌ی فناوری به وجود آمده است اشاره دارد که اساساً پویایی کسب و کارها را در سراسر جهان تغییر می‌دهد. برخلاف تصور عمومی، اینترنت اشیا فقط شامل حسگرها یا هوش ماشینیِ جاسازی شده در اشیاء مختلف(که در حال حاضر بخشی اساسی از کسب‌وکار یا زندگی شخصی ما را تشکیل داده‌اند) نمی‌شود، بلکه شامل طیف گسترده‌ای از ابزارهایی است که امکان انجام کسب‌وکار به روشی جدید و یکپارچه را فراهم می‌آورد.